2023. gada 1. decembrī Dabas mājas 702. auditorijā plkst. 10.30 notiks divas vieslekcijas, ko organizē ICOMOS Latvija (Starptautiskās ievērojamu vietu un pieminekļu padomes) pārstāvji.

1.lekcija. ICOMOS un organizācijas lomu kultūras mantojuma aizsardzības sistēmā

Starptautiskā kultūras mantojuma saglabāšanas sistēma. ICOMOS organizācijas loma kopējā mantojuma pārvaldības sistēmā. Kultūras mantojuma saglabāšanas pamatprincipi. Kultūras mantojuma aizsardzības idejiskie un praktiskie aspekti.  Kuldīgas un Pasaules kultūras mantojums.

Lektore: Jana Jākobsone, Dr. arch.

 

2.lekcija. Dzīvais mantojums - aprites ekonomika arhitektūrā un būvniecībā.

Aprites ekonomikas pieeja liek uzsvaru uz esošo ēku pielāgošanu un tādu jaunu ēku būvniecību, kuras atkārtoti izmanto kādus būvmateriālus vai paredz jaunu materiālu atkārtotu izmantošanu nākotnē. Kur šajā pieejā atrodama vieta mantojumam un tā saglabāšanai? Lekcija apskata dinamiskās attiecības starp kultūras mantojumu un aprites ekonomiku pagātnē, izceļot potenciālu apbūvētās vides saglabāšanai un pielāgošanai šī brīža un nākotnes vajadzībām.

Lektore: Marija Katrīna Dambe, arhitekte birojā NOMAD architects, Vidzemes Augstskolas lektore un studiju virziena "Arhitektūra un būvniecība" direktores p.i., vieslektore Latvijas Mākslas akadēmijā.

 

Laipni gaidīti visi interesenti!

Dalīties