Siltā aprīļa dienā fakultātes ēkas apkārtnē Ģeogrāfijas, Ģeoloģijas bakalaura un Ģeoinformātikas profesionālā bakalaura studiju programmas 1. un 2. kursa studenti, pasniedzēja Agņa Reča vadībā, piedalījās studiju kursa "Ģeodēzija" laboratorijas darba nodarbībā ar nivelieri.

Studiju kursa "Ģeodēzija" mērķis ir veicināt studentu izpratnes veidošanos par ģeodēzisko un topogrāfisko lauka uzmērīšanas metožu lomu zemes un vides zinātnēs, par pielietojamās tehnikas, aparatūras un palīglīdzekļu kopumu, to izmantošanas metodēm un paņēmieniem, kā arī vēlamajiem rezultātiem, par ģeodēziskajos mērījumos iegūto datu apstrādi, mērījumu rezultātu attēlošanu topogrāfiskajos plānos un kartēs, novērojumu rezultātu kontroles metodēm un formām.

Laboratorijas darbos fakultātē LU Dabas mājā iegūtās zināšanas un prasmes tiks kārtīgi padziļinātas maijā astoņu dienu lauka studiju kursā. Tas norisināsies ģeotautas iemīļotā studiju, pētniecības un apmešanās vietā Cēsu novada Taurenes pagastā - Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes lauku stacionārā „Lodesmuiža”.

         

Dalīties