Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes dekāne prof. Zaiga Krišjāne un Ģeogrāfijas nodaļas Cilvēka ģeogrāfijas katedras vadītājs asoc. prof. Māris Bērziņš, kā arī doktoranti Sindija Balode, Sigita Purona-Sida, Mihails Kozlovs un Jānis Krūmiņš piedalījās starptautiskajā iedzīvotāju ģeogrāfijas konferencē, kas no 25. līdz 27. augustam norisinājās Tokijā, Japānā.

Starptautiskā iedzīvotāju ģeogrāfijas konference norisinās reizi divos gados un pulcē ģeogrāfus, demogrāfus, kā arī citus pētniekus. Šogad notika jau vienpadsmitā šāda konference ar 20 sekcijām un 3 plenārsēdēm par aktualitātēm iedzīvotāju izpētē. Konference bija plānota Tokijā, bet Japānas valdības noteiktie COVID-19 ierobežojumi liedza klātienes tikšanos un konference norisinājās tiešsaistē. Pandēmijas tēmai bija veltītas vairākas sekcijas, kurās ar ziņojumiem uzstājās arī fakultātes kolēģi.

Vairāk informācijas par kongresu tīmekļa vietnē icpg2022.tokyo/ .

Kongresā apspriestais ir nozīmīgs, īstenojot Valsts pētījumu programmas “Letonika latviskas un eiropeiskas sabiedrības attīstībai” projektu “Jauni risinājumi demogrāfijas un migrācijas procesu izpētē latviskas un eiropeiskas zināšanu sabiedrības attīstībai” (projekta Nr. VPP-LETONIKA-2021/4-0002).

Dalīties