Latvijas Universitātes Dabas mājas 1. un 3. stāvā apskatāma Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Ģeoloģijas studiju programmas absolventes Dagnijas Āboltiņas fotoizstāde.

Fotoizstādes autore D. Āboltiņa izstādes ielūgumā rakstīja: "Lai gan pēc LU ĢZZF Ģeoloģijas studiju absolvēšanas par ģeologu nestrādāju, tomēr ģeologa skats uz dabu un fakultātes gars mani aizveda pie pavisam savādāka rezultāta - esmu nonākusi līdz savai pirmajai fotoizstādei. Izstādē ir parādītas dabas fotogrāfijas, kas pārsvarā ir fotografētas pārgājienos - Zviedrijas Lapzemē, Norvēģijā, Tatros, Slovēnijā un Tadžikistānā. Bet ne tikai! Atpūta jau arī kādreiz vajadzīga - daži kadri arī no civilizētākām dabas vietām."

Izstādes devīze: „Šajā vietā nav ne cīņas, ne uzvaras, ne zaudējumu – ir tikai eksistence vienā elpā ar Dabu," - tā sajūta pārņem, kad vairākas dienas pavadi tur, kur Daba ir pārāka par cilvēku. Tu svīsti un salsti, izmirksti, stiep mugursomu, un telefons ne vienmēr uztver zonu… un esi laimīgs! Un līdzi vienmēr ir fotokamera, lai atnestu kaut ko no turienes mājās. Tomēr daļa no tevis paša vienmēr paliks tur.

Ceļojošā fotoizstāde mūsmājās būs apskatāma līdz šī gada 16. maijam.

       

Dalīties