Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar Latvijas Zinātnes padomi (LZP) un Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) no 7. oktobra līdz 10. novembrim organizē pasākumu ciklu "Pieslēdzies zinātnei!". Tā ir iespēja iepazīstināt plašāku Latvijas sabiedrību ar nozīmīgiem pētniecības projektiem, kas veikti dažādās zinātnes nozarēs, uzsverot zinātnieku darbu un zinātnes sasniegumu nozīmi zināšanu sabiedrības veidošanā.

Pasākumu cikla ietvaros ar saviem pētnieciskajiem projektiem sabiedrību iepazīstināja Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Polāro pētījumu centra asoc. prof. Kristaps Lamsters ar ziņojumu “Svalbāras ledāju pētījumi” un Ģeogrāfijas nodaļas asoc. prof. Māris Bērziņš ar ziņojumu “Tehnoloģiju, zinātnes un radošajās nozarēs strādājošo ģeogrāfija un demogrāfiskais profils Latvijā”.

Vairāk informācijas par pasākumu ciklu “Pieslēdzies zinātnei!”: https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/piesledzies-zinatnei-oktobri-un-novembri-aktualam-zinatnes-temam-veltiti-34-pasakumi

Dalība pasākumu ciklā “Pieslēdzies zinātnei!” norisinājās Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu ietvaros: “Kafijoras reģiona (Ziemeļrietumu Svalbāra) ledāju termālā struktūra, noteces sistēmas uzbūve un virsmas izmaiņas” (projekta vadītājs: K. Lamsters, projekta Nr. lzp-2020/2-0279) un “Etnisko grupu izvietojuma iezīmes Latvijas lielajās pilsētās” (projekta vadītājs: M. Bērziņš, projekta Nr. lzp-2020/2-0280).

                                      

Dalīties