Latvijas ĢIS biedrība sadarbībā ar dažādiem partneriem organizē diskusiju sēriju "meetGIT" par ģeotelpiskās informācijas sistēmām un ar to saistītām tēmām. Uz diskusiju aicināsim nozares ekspertus, bet piedalīties un uzdot jautājumus, izteikt savu viedokli aicināts jebkurš interesents.

Profesionālā bakalaura studiju programma "Ģeoinformātika".
Darba devēju gaidas un programmas piedāvājums.

Šomēnes Latvijas ĢIS biedrība sadarbībā ar Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti aicina uz tiešsaistes diskusiju “meetGIT”, kas tiks veltīta jaunajai profesionālā bakalaura studiju programmai “Ģeoinformātika”. Diskusija norisināsies 23. septembrī, ceturtdienā, plkst. 18.00 MS Teams platformā.  

Uz diskusiju aicināti visi nozares pārstāvji, studenti, kā arī vecāko klašu skolēni! Dalība bezmaksas, tomēr aicinām visus interesentus reģistrēties šeit. Reģistrētajiem dalībniekiem uz e-pastiem tiks nosūtīta saite uz pasākumu, kā arī informāciju par diskusijas dalībiekiem un tēmām.

“meetGIT” diskusijas eksperti:

Harijs Ijabs, Lauku atbalsta dienests
Tēma: Ģeoinformātika un lauksaimniecības zemju monitorings.
"Harijs Ijabs ir ĢIS eksperts ar vairāk kā piecu gadu pieredzi industrijā, interesē lielie ģeotelpiskie dati (big geo-data) un to pielietojums automatizētā, mašīnapmācībā balstītā lēmumu pieņemšanā."

Sandra Caune, Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs.
Tēma: Nākotne sākas šodien. ĢIS kā instruments lēmumu pieņemšanā.
"Labas pārvaldības pamatvērtības ir atvērtība, sabiedrības iesaiste un datos balstīti lēmumi. Kā ĢIS var sniegt pievienoto vērtību pašvaldībai?”

Mārtiņš Vimba, SIA “Mappost”.
Tēma: Kur satiekas ģeogrāfija, matemātika un programmēšana?

"SIA “Mappost” ikdienā rada biznesa risinājumus, kas plāno, optimizē, automatizē un pārrauga maršrutus un darba uzdevumus, kā arī kontrolē to izpildi ģeogrāfiski definējamās lokācijās sarežģītos daudznosacījumu apstākļos. Visiem biznesiem daļu izmaksu sastāda telpiskā komponente. Arī tiem, kas to vēl neapzinās. Kas darbina ģeotelpisko inteliģenci un kādas prasmes tam ir nepieciešamas ikdienā?"

   

Profesionālo bakalaura studiju programmu “Ģeoinformātika” šogad sāk īstenot Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu un Datorikas fakultātes mācībspēki. Līdzās ģeogrāfijas studiju kursiem, nākamie eksperti padziļināti studēs kartogrāfiju, tālizpēti un ģeogrāfiskās informācijas datu vākšanu, organizēšanu, apstrādi un izplatīšanu. Kā tieši šīs un citas apgūtās prasmes turpmāk noderēs, uzsākot un īstenojot darba gaitas, diskutēs eksperti un uzņēmēji, kuru ikdiena ir saistīta ar ģeogrāfiskās informācijas tehnoloģiju izmantošanu dažādos pētniecības, pārvaldības un biznesa risinājumos.


Latvijas ĢIS biedrība (Latvian GIS association - LATGIS) ir sabiedriska organizācija, ko izveidojuši ģeogrāfiskās informācijas sistēmu (ĢIS) nozarē strādājošie profesionāļi ar lielu darba pieredzi šajā jomā.

Dalīties