Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes dekāne prof. Zaiga Krišjāne un Cilvēka ģeogrāfijas katedras vadītājs asoc. prof. Māris Bērziņš, kā arī zinātniskie asistenti Margarita Feizaka un Jānis Krūmiņš piedalījās starptautiskajā Eiropas ģeogrāfu kongresā, kas no 28. jūnija līdz 1. jūlijam notika Kārļa Universitātē Prāgā, Čehijā.

Šogad notika jau astotais Eiropas Ģeogrāfijas biedrību asociācijas (EUGEO) kongress, kas pirmoreiz vienlaikus norisinājās gan klātienē, gan tiešsaistes virtuālajā platformā. 2021. gada kongresa galvenā tēma ir “Ilgtspējīga ģeogrāfija Eiropas sirdī” un tas pulcē ģeogrāfus no visas pasaules. Fakultātes pētnieku ziņojumi aptvēra vairākas tēmas sākot ar iedzīvotāju ikdienas mobilitātes paradumu maiņu un kultūras patēriņa pārmaiņām ģentrificētajās Rīgas apkaimēs COVID-19 pandēmijas apstākļos, un atklājot dažādu tautību migrācijas un izvietojuma iezīmes Latvijā.

Vairāk informācijas par kongresu tīmekļa vietnē https://www.eugeo2021.eu/

Kongresā apspriestais ir nozīmīgs, īstenojot Valsts pētījumu programmas “Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai” projektu “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem” (projekta Nr. VPP-IZM-2018/1-0015) un Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu „Etnisko grupu izvietojuma iezīmes Latvijas lielajās pilsētās” (projekta Nr. lzp-2020/2-0280).

 

Dalīties