2021. ir tautas un mājokļu skaitīšanas gads. Tautas un mājokļu skaitīšana ir visapjomīgākais iedzīvotāju pētījums, kas pirmo reizi Latvijas vēsturē norisināsies balstoties uz administratīvajos reģistros iegūstamo informāciju. Tas iezīmē jaunu posmu oficiālajā statistikā, attīstot jaunus datu vākšanas veidus un tehnoloģijas.

Jau pēc nedēļas, 28. maijā, notiks Centrālās statistikas pārvaldes un Latvijas Universitātes kopīgi rīkota tautas un mājokļu skaitīšanai veltīta starptautiska konference “Datu vērtība sabiedrībai digitālajā laikmetā”, kur piedalīsies gan nacionālie, gan starptautiskie eksperti.

Pirms konferences notika diskusija virtuālo akadēmisko brokastu formātā. Tautskaites paradigmas un metožu maiņu, kā arī izaicinājumus un lietotāju vajadzības ar nozares ekspertiem apsprieda Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes dekāne prof. Zaiga Krišjāne un Cilvēka ģeogrāfijas katedras vadītājs asoc. prof. Māris Bērziņš.

Akadēmisko brokastu programma

Informācija par tautas un mājokļu skaitīšanai veltītu starptautisko konferenci “Datu vērtība sabiedrībai digitālajā laikmetā” 

Diskusijas atziņas ir nozīmīgas, īstenojot Valsts pētījumu programmas “Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai” projektu “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem” (projekta Nr. VPP-IZM-2018/1-0015) un Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu „Etnisko grupu izvietojuma iezīmes Latvijas lielajās pilsētās” (projekta Nr. lzp-2020/2-0280).

   

Dalīties