Zemes attīstības gaitā dažādās Zemes sfērās ir izveidojies noteiktu īpašību kopums, veidojas noteiktas vides īpašības. Dabas procesu rezultātā, īpaši cilvēka saimnieciskās darbības rezultātā, notiek pārmaiņas daudzās vidēs. Kādas pārmaiņas notiek? Cik ātri tās notiek? Vai pārmaiņas ir vēlamas?

Lai atbildētu uz šiem jautājumiem, ir jāspēj noteikt noteikti parametri un rādītāji. Novembra “Vides akadēmijas” nodarbībā runāsim par vairākiem jautājumiem - kā un ko mēra gaisā, ūdens vidē, cilvēka dzīves vidē un citās vidēs, kā nonāk pie dažādiem drošības un nekaitīguma robežlielumiem?

Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes mācībspēku sagatavotā video lekcijā gūsim ieskatu, kā nosaka vides stāvokli, ja mērījumi nav iespējami vai pieļaujami.

Tiekamies 2020. gada 21. novembrī plkst. 11:00 ZOOM platformā.

Lai saņemtu gan materiālus, gan arī saites uz pasākuma norisi, lūdzu, aizpildi pieteikuma anketu tiešsaistē vai sūti pieteikuma anketu  e-pastā vides.akademija@lu.lv . 

Ja rodas citi jautājumi, zvani: mob.t. +371 26185632.

 

„Vides akadēmija” ir jauno vides zinātnieku skola - olimpiāde, kuru organizē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. Tajā var piedalīties visi Latvijas vidusskolu 10.-12. klašu skolēni, kuri padziļināti interesējas par vides zinātni, vides aizsardzības jautājumiem ilgtspējīgas attīstības kontekstā.

Vairāk par "Vides akadēmiju".

       

Dalīties