Latvijas Universitātes (LU) Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte (ĢZZF) turpina uzņemt jaunos studentus brīvajās budžeta un maksas studiju vietās bakalaura līmenī.

Bakalaura studiju programma “Ģeogrāfija”  (budžeta un maksas studiju vietas)
Bakalaura studiju programma “Ģeoloģija” (budžeta un maksas studiju vietas)


Pieteikšanās 

  • elektroniski - aizpildot elektronisko veidlapu un augšupielādējot nepieciešamos dokumentus. Elektroniskā veidlapa būs pieejama līdz 1. septembrim plkst. 14:00;
  • klātienē fakultātē Jelgavas ielā 1, 224. telpā (2. stāvā), LU Dabas mājas Studentu informācijas centrā, Rīgā - no 31. augusta līdz 3. septembrim.

  Aicinām iepazīties ar detalizētu informāciju par pieteikšanās kārtību


­Reģistrācija un studiju līguma parakstīšana
4. septembrī - klātienē fakultātē Jelgavas ielā 1, 224. telpā (2. stāvā), LU Dabas mājas Studentu informācijas centrā, Rīgā.

 

Kāpēc studēt ģeogrāfiju vai ģeoloģiju LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē?

Kamēr vieni jūtas bezspēcīgi bez GPS navigatora, Ģeogrāfi ir tie, kas orientējas telpā, veido ceļu kartes un izcili konkurē darba tirgū, jo ģeogrāfiem ir spēja vispusīgi redzēt likumsakarības. Ģeogrāfi katrā ceļojumā un jaunatklātā vietā prot kompleksi novērtēt dabu, cilvēkus un ekonomiku. Studēt ģeogrāfiju nozīmē iegūt zināšanas arī par pasaules valstu un kultūru atšķirībām, kā arī mūsdienās īpaši svarīgo - starpkultūru komunikāciju. Studijas fakultātē nozīmē arī iegūtas prasmes pielietot kosmisko pavadoņu tehnoloģijas un dronus teritorijas izpētē un telpiskās attīstības plānošanā, kā arī ilgtspējīgas politikas veidošanā.

Latvijā ģeologu zināšanas un prasmes ir ļoti pieprasītas darba tirgū. Ģeologi ir tie, kas izpētī pazemes ūdeņu pieejamību, noskaidro grunšu noturību pirms būvdarbiem, kā arī meklē derīgos izrakteņus. Kā miljardiem gadu senajā pagātnē Zeme no verdošas lavas pikas pārvērtās par bumbu ar ledus garozu un pēc tam par zaļojošu dzīvības oāzi? Kā leduslaikmeti ir saistīti ar kontinentu kustībām un vulkānisko ciklu? Kāpēc mūsdienu klimata pārmaiņas atšķiras no visa ko, Zeme līdz šim ir pieredzējusi? Ģeologi var atbildēt uz šiem jautājumiem, jo izprot pasauli plašāk un dziļāk. Viņi dodas tuvās un tālās ekspedīcijās, izmanto modernas metodes un iekārtas, veido kartes un datormodeļus.

 

Dalīties