Foto: Liene Bērziņa, LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte

Š.g. 27. jūnijā plkst. 15.00 – 16.30 Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē (BVEF) norisinājās grāmatas “Tautas ataudze Latvijā un sabiedrības atjaunošanas izaicinājumi” (LU Akadēmiskais apgāds, 2019) atvēršana un diskusija par Valsts pētījumu programmu pēctecību un izaicinājumiem iedzīvotāju attīstības un migrācijas izpētes jomā.

Pasākuma ievadvārdus teica LU rektors profesors Indriķis Muižnieks, LU BVEF dekāns profesors Gundars Bērziņš un LU Akadēmiskā apgāda direktore Aija Rozenšteine. Klātesošos uzrunāja arī Valsts pētījuma programmas (VPP) EKOSOC-LV un jaunā VPP INTERFRAME-LV projekta vadītāja profesore Baiba Rivža.

Pasākums tika veltīts grāmatas “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem” atvēršanai. Viens no publikācijas zinātniskajiem redaktoriem LU BVEF profesors Juris Krūmiņš dalījās par kolektīvās monogrāfijas autoru devumu, rosināja diskusiju par demogrāfijas pētījumu nozīmīgumu  sabiedrībā.

Savukārt LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes dekāne profesore Zaiga Krišjāne klātesošos informēja par Valsts pētījumu programmas “Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai” projekta “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem” (DemoMig) mērķiem, nozīmi Latvijas sabiedrībai un galvenajām aktivitātēm.

Dalīties