The Smart-Up BSR2030 inovāciju nometnē Somijā Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti pārstāvēja pēcdoktorante Gunta Kalvāne.

No 2019. gada 2. līdz 4. maijam Aalto Universitatē Helsinkos un lielākajā Somijas ostas pilsētā Kotkā notika The Smart-Up BSR2030 inovāciju nometne, kurā piedalījās vairāk nekā 50 Baltijas jūras reģiona valstu eksperti, tai skaitā arī Latvijas. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti pārstāvēja pēcdoktorante Gunta Kalvāne.

Kā norāda profesore Taina Tukiainen  projekts  The Smart-Up ir stāsts par ilgtspējīgu risinājumu meklēšanu sabiedrībai svarīgajās jomās kā klimata pārmaiņas, aprites ekonomika, viedās pilsētas, ilgtspējīgs uzturs. Projektā katrā no dalībvalstīm tiek organizēta inovāciju nometne – ekspertu grupas, izmantojot dizaina domāšanas metodi (problēmsituācijas modelēšana, mērķa grupas vajadzību apzināšana, potenciālā risinājuma prototipēšana, prezentēšana), strādā pie idejām par ilgtspējīgu Baltijas jūras reģionu.

Aalto Universitātes organizētā nometne vairāk tika vērsta uz risinājumu meklēšanu klimata risku mazināšanai, vietējas sabiedrības iesaisti vides risinājumos un sadarbību ar nozaru industriju. Nometnē notika pieredzes apmaiņas vizīte lielākajā Somijas ostā Kotkā, kur šobrīd notiek darbs pie viedās pilsētas un viedās ostas attīstības.

Vairāk informācijas par Inovāciju nometni vietnē.

Mobilitātes un tīklošanās pasākums noticis pēcdoktorantūras projekta 1.1.1.2/VIAA/2/18/265 ietvaros. Vairāk par projektu "Klimata pārmaiņu ietekme uz fitofenoloģiskajām fāzēm un ar to saistītie riski Baltijas reģionā" - vietnē.

Dalīties