Fakultātes pētnieki 8. un 9. decembrī viesojās Viļņā, lai divu dienu seminārā apspriestu abām valstīm aktuālus jautājumus reģionu un pilsētu ģeogrāfijā.

Pasākums notika Lietuvas Sociālo zinātņu centrā, kas mūsu kaimiņvalstī veic sabiedrībai un ekonomikai nozīmīgus pētījumus nacionālā un starptautiskā mērogā. Semināra dalībnieki pārrunāja ar iedzīvotāju migrāciju, demogrāfiju un sociāli telpisko attīstību saistītas tēmas.

Decembra sals netraucēja pētniekiem iepazīties ar Viļņas vecpilsētas jauno daļu, kas strauji attīstās Paupys apkaimē. Tas ir nozīmīga mēroga pilsētbūvniecības un pilsētvides reģenerācijas projekts, kur norisinās džentrifikācijas un sociāli telpiskās nošķiršanās procesi, kas bija seminārā apspriestās tēmas.

Seminārā programma

Seminārs norisinājās Valsts pētījumu programmas projekta “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem” (Nr. VPP-IZM-2018/1-0015) un Fundamentālo un lietišķo pētījumu projekta “Etnisko grupu izvietojuma iezīmes Latvijas lielajās pilsētās” (Nr. lzp-2020/2-0280) ietvaros.


Dalīties