LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte ir iegādājusies MicroStation programmatūru, jo tā atzīta kā ļoti noderīga mērniecībā, mērniecība datu vizualizācijai, plānu, lielmēroga karšu, kadastra datu analīzē, zīmēšanā 2D un 3D vidē un citu datu analīzei ļoti dažādās jomās, kas saistās ar lielāko daļu fakultātē realizēto studiju programmu studijām. Programmatūra īpaši derīga arī studiju noslēguma darbu izstrādē. Vai vēlies būt labākais "darba tirgū"? Piesakies un pielieto fakultātes piedāvātās iespējas, mācies un attīsti digitālās prasmes!

ĢZZF studenti vai darbinieki, kuri vēlas izmantot pieejamās MicroStation programmatūras licences, aicināti sazināties ar Agni Reču (agnis.recs@lu.lv) vai ar Aivaru Markotu (aivars.markots@lu.lv) e-pastā, norādot savu vārdu un uzvārdu, studentiem - studenta apliecības numuru, e-pastu, kuru tālāk izmantos Microstation vietnē, kā arī vēlams - programmatūras izmantošanas mērķus un vajadzības. Studenti aicināti lietot un apgūt programmu ne tikai studiju kursā "Datu apstrāde MicroStation vidē", jo tās izmantošanas iespējas ļoti lielas! Vēl viens svarīgs aspekts - nav jāiegādājas cita programmatūra, lai apstrādātu ar dronu (bezpilota lidaparātu) iegūtos datus, veidotu punktu mākoņus, 3D modeļus un ortofotokartes.

 

 


Kas ir Microstation (Mikrostacija)?
MicroStation ir Bentley Systems zīmols un dižpārdoklis pasaules mērogā. MicroStation ir pazīstama arī kā programmatūras izstrādes platforma. Uz tās pamata ir izstrādāta, piemēram LR Valsts Zemes dienesta kadastra grafiskās daļas programmatūra KRIS GP, kā arī daudzas paša Bentley galdvirsmas programmas - Inroads, InRail, Architectura u.c.. MicroStation kā zīmols vienmēr ir PILNAS funkcionalitātes triju dimensiju (3D) modelēšanas, projektēšanas, simulāciju un fotoreālistiskas vizualizācijas programma, kas paredzēta visam inženieru projekta (vai tas būtu tilts, ceļš, būve, dzelzceļš, elektrības pārvades apakšstacija, dambis vai arī kartogrāfisks, ģeomātikas projekts par kādu teritoriju DZĪVES CIKLAM no ieceres radīšanas brīža, cauri visiem projektēšanas un būvniecības etapiem, līdz objekta demontāžai dabā vai datu arhivēšanai). Programmas ar MicroStation zīmolu „pavada” daudz citas Bentley programmatūras rīki, kuru funkcijas ir nedaudz šaurākas, specifiskākas (jo MicroStation ir universāls redaktors un modelēšanas rīks), vai arī – tā ir nozaru programmatūra, kā, piemēram, Powercivil for Baltics ir ģeomātikas programmu komplekts, kas nesaucas „ MicroStation”, bet satur vistīrāko MicroStation tehnoloģiju un labi pazīstamos rīkus.

       

Dalīties