30. aprīlī Latvijā norisināsies ikgadējais pasākums Eiropas Zinātnieku nakts, kura tēma ir “Zinātnes sasniegumi nākotnei”. Pateicoties attālinātajam norises formātam, vietnē www.zinatniekunakts2021.lv piedāvājums būs pieejams interesentiem no plkst. 18.00 līdz 23.00 jebkurā vietā Latvijā un pasaulē.

Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes programma un aktivitātes

    ĢZZF aicina apmeklētājus uz tiešsaistes pasākumiem:


ĢEOGRĀFIJA

  • Interaktīva prezentācija “Kur meklēt pavasari? (zibakcija “Viena diena Latvijā”)”. Dabas sezonālās norises (fenoloģija) ir dabas valoda. Agrāka lapu plaukšana un ziedēšana, ilgāks augšanas periods, nesakritības barības ķēdēs ir tikai dažas no klimata pārmaiņu radītajām sekām. Stāsts par sezonalitāti Latvijā, par dabas ritmiem kā klimata pārmaiņu bioindikatoriem (Dr. ģeogr. Gunta Kalvāne).

(plkst. 18.10 uz SINISTRUM skatuves)   #LU   #MaziePētnieki   #Izzinātāji

  •  Karšu pārlūks darbībā, droni ģeogrāfijā. Latvijas dabas pārmaiņas karšu pārlūka izpildījumā un droni ģeogrāfijā (Dr. ģeogr. Aivars Markots).

(plkst. 21.00 uz DEXTRUM skatuves)   #LU    #Izzinātāji


 ĢEOLOĢIJA

  •  Polārpētnieciskās ekspedīcijas. Polārpētījumu ekspedīcijas Islandē, Grenlandē un Antarktīdā īsfilmās (Dr. ģeol. Kristaps Lamsters).

(plkst. 18.30 uz MAGNUM skatuves)   #LU    #LielāZinātne   #Izzinātāji

  •  Senais devona periods Latvijā. Pētot smilšakmeņus atsegumos Vidzemes jūrmalā, var noskaidrot straumju virzienu un plūdmaiņu procesa ietekmi senā upes deltā. Šķietami maznozīmīgas pazīmes palīdz iegūt kopēju ainu par apstākļiem, kas devona periodā valdīja Latvijā (Dr. ģeol. Ģirts Stinkulis).

(plkst. 20.10 uz DEXTRUM skatuves)   #LU    #Izzinātāji


 VIDES ZINĀTNE

  •  Vides pētījumu aspekti. Vides pētījumu aspekti: īsa filma par vides stāvokli raksturojošo parametru mērīšanu pilsētvidē.
  •  Augšņu karšu veidošana. Video, kas filmēts dabas parkā "Piejūra", var izsekot augsnes veidošanās procesam no pludmales smiltīm līdz podzolam priežu mežā (Dr. ģeogr. Imants Kukuļs).

(plkst. 18.20 uz MAGNUM skatuves)   #LU    #Izzinātāji

 

Jebkurā laikā plkst. 18.00-23.00 apmeklējiet arī Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes virtuālo Expo stendu - tur ir vairāk video materiālu par Zinātnieku nakts tematiku!


Posteri:

 

Apmeklētāji aicināti dalīties ar stāstiem un foto no sava virtuālā Eiropas Zinātnieku nakts "Zinātnes daudzveidība nākotnei" apmeklējuma sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #zinatniekunakts2021. Aktualitātēm sekot varēs arī Zinātnieku nakts 2021 pasākuma Facebook lapā.

       

Tags:
#Izzinātāji  #Latvijas Universitāte  #Lielā zinātne  #Mazie pētnieki

Dalīties