Kad rodas neskaidrības vai jautājumi vides jomā vai gribas uzzināt ko jaunu par dabu, mēs ieklausāmies dabas pētniekos un vides ekspertos. Lai par tādiem kļūtu ir nepieciešamas plašas zināšanas, pieredze un atbilstoša izglītība. Tomēr daudzi nemaz neaizdomājas, ka nav nemaz tādu kompleksu augstākās izglītības programmu, kas izlaiduma dienā pa durvīm izlaiž pilnīgi sagatavotus profesionāļus vides jomā. Šie speciālisti savas pamatzināšanas gūst ģeogrāfijas, vides zinātnes, ģeoloģijas vai bioloģijas studijās, bet tālāk savu profesiju izvēlas, klausot sirdsbalsij un izvēloties jomu, kas saista un padodas visvairāk.

Par motivāciju studēt vides zinātni, studiju norisi, interesantajām praksēm un leģendāro Ģeogrāfu mafiju - saruna ar Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Vides zinātnes bakalaura studiju programmas 3. kursa studentu Andri Romanovski.

 

­


Kā ne tikai ņemt, bet arī dot dabai atpakaļ? Kā pieņemt videi draudzīgus lēmumus ikdienā, dzīvot atbildīgi un ilgtspējīgi? EHR sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu izveidojis projektu "Zaļā zona", kurā sabiedrību aicina mainīt savus ikdienas paradumus, lai mēs dzīvotu zaļākā pasaulē - uz sarunu tiek aicināts kāds eksperts, lai uzzinātu vairāk par notiekošo dabā un to, kā aprites ekonomikas principus varam ieviest savā ikdienā. Projektu finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds. 

Dalīties