14. decembrī būs pieejami video materiāli un uzdevumi Vides akadēmijas decembra nodarbībai "Vide un uguns".

Uguns cilvēkiem rada divejādas sajūtas – gan mieru un omulību, gan arī bažas un raizes. Līdzīga nozīme ugunij ir arī dabā. Pastāv vides, kurās uguns nodara milzīgu postu, tai pat laikā dažu ekosistēmu pastāvēšana bez uguns darbības nebūtu iespējama.

Gada tumšākajā laikā, decembrī, Vides akadēmijas nodarbībā runāsim par uguns nozīmi vidē, kas viecina uguns rašanos dabiskā ceļā, apskatīsim uguns pozitīvās un negatīvās ietekmes piemērus.

Decembra nodarbība noritēs šogad vēl nebijušā formātā – video lekcijās ar patstāvīgajiem uzdevumiem. Līdz 2020. gada 12. decembrim plkst. 11.00 visi esošie Vides akadēmijas dalībnieki, kā arī tie, kuri reģistrēsies nodarbībām līdz 11. decembrim, e-pastā saņems saiti uz nodarbības materiāliem. Pieteikumu anketu aizpildi tiešsaistē vai sūti pieteikuma anketu uz e-pastu vides.akademija@lu.lv.  

Ja rodas citi jautājumi, zvani: +371 26185632.

­


„Vides akadēmija” ir jauno vides zinātnieku skola - olimpiāde, kuru organizē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. „Vides akadēmijā" var piedalīties visi Latvijas vidusskolu 10.-12. klašu skolēni, kuri padziļināti interesējas par vides zinātni, vides aizsardzības jautājumiem ilgtspējīgas attīstības kontekstā. Nodarbības notiek no oktobra līdz maijam, sestdienās no plkst. 11:00 - 15:00. Latvijas Universitātes Dabas mājā*. (* lai nodrošinātu drošu mācību procesu, Covid-19 vīrusa infekcijas izplatības ierobežošanas laikā, nodarbības var tikt organizētas attālināti-tiešsaistē) Nodarbības ir bez maksas! 

Dalīties