Ūdens ir neatņemams elements dzīvības nodrošināšanā uz Zemes. Cilvēku un citu organismu dzīvības procesos nozīmīgs ir ne tikai pieejamā ūdens daudzums, bet arī tā kvalitāte. Ūdens kvalitātes pazemināšanos piesārņojum un citu ārēju faktoru ietekmē īpaši izjūt organismi, kuriem ūdens ir dzīves vide.

Vai esi domājis, kas notiek ar vielām, kuras tiek noskalotas kanalizācijā? Vai visas vielas, ko izvadām no organisma vai nomazgājam no savas ādas tiek uztvertas, attīrītas un nenonāk apkārtējā vidē? Vai šādi procesi var ietekmēt ūdens dzīvotņu stāvokli? Lai rastu atbildes uz šiem jautājumiem un saprastu, kāds ir Latvijas iekšzemes ūdens objektu stāvoklis, apmeklē šī mēneša “Vides akadēmijas” nodarbību.

Šīs nodarbības viesis būs saldūdeņu biotopu eksperte Lauma Vizule-Kohovska, kura ar teorētiskiem un praktiskiem uzdevumiem dos iespēju iepazīties ar saldūdens biotopu novērtēšanu.  

Tiekamies 2019. gada 7. decembrī plkst. 11.00 Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē Jelgavas ielā 1, 301. auditorijā, LU Dabas mājā.

Pieteikumu anketu aizpildi tiešsaistē vai sūti pieteikuma anketu uz e-pastu vides.akademija@lu.lv.  

Ja rodas citi jautājumi, zvani: +371 26185632.
Vairāk par par "Vides akadēmiju"

Dalīties